Skär laxen i mindre portionsbitar och lägg i en form med bra mellanrum mellan varje bit.
Koka upp lagen till laxen. Vatten, ättika, socker, salt, dill, salladslök, lagerblad och svartpepparkorn.
Häll den heta lagen över laxen så att det täcker alla bitar. Täck formen snabbt med plastfolie. Jag kör två-tre lager med plastfolie.
Låt fisken nu tillagas i ca 35-40 minuter. Värmen från lagen tillagar fisken under denna process. Ställ i kylskåp därefter.
Vispad örtkräm
Vispa ihop ingredienserna till örtkrämen med elvisp tills den tjocknar ordentligt och blir fluffig. Smaka av med citronzest, salt och nymalen svartpeppar. Ställ i kylen till servering.
Somrig sallad
Koka den gröna sparrisen i saltat vatten i 4 minuter. Häll sedan av vattnet och spola med iskallt vatten tills sparrisen är genomkall.
Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar på snedden och lägg på ett uppläggningsfat.
Skär tomaterna i kvartar, halvera den kokta färskpotatisen och lägg över på sparrisen.
Lägg på babyspenaten, blanda runt och skär ned avokadon och lägg uppe på. Toppa med stora kapris (kaprisbär).
Dijondressing
Vispa samman dijonsenap och rödvinsvinäger, tillsätt oljan lite i taget under konstant vispning tills den tjocknar. Vispa i vattnet och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
Servering
Ringla den krämiga dressingen över salladen och lägg den inkokta laxen ovanpå. Dekorera med dill!