Söta äppelbröd på pizzadeg

Söta äppelbröd på pizzadeg
Foto: David Back
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Söta äppelbröd på pizzadeg

7 ingredienser

25 m

Små äppelbullar på pizzadeg smaksatta med kanel och kardemumma. Ljuvligt gott recept ur kokboken PIZZA av Mastio

Tips! Istället för äpple, riv ett päron och hacka även ner 2 msk valnötter. Eller riv en rejäl stång med rabarber och tillsätt en matsked honung i smöret.

Här hittar du Sandras recept på pizzadeg >>

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 pizzadeg (boll)
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 äpple
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 msk smör, smält
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Riv äpplet och rör samman rivet med smör, kanel och kardemumma.
  2. Dela din deg i 5 lika bitar och dra ut bitarna till tunnare degplattor.
  3. Lägg 1/5 av äpplesmöret i mitten på degen och förslut den som en boll med öppningen uppåt.
  4. Vänd degbollen, lägg den i en foliebullform med förslutningen neråt så ovansidan är en slät bulle.
  5. Pensla med lite smör och strö på en nypa havssalt.
  6. Baka bullarna i ugnen på 225 grader i ca 10-15 grader tills de är genomgräddade. Ät som de är eller med vaniljglass till!