Sotad grön sparris med dragon

Sotad grön sparris med dragon
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Sotad grön sparris med dragon

15 ingredienser

20 m

Sotad grön sparris med dragon i smörad sparrisvelouté är både en elegant och härlig rätt att njuta av i vår.

Ingredienser

portioner

Stekt sparris

  • 1 kg grön sparris
  • rapsolja (till sotning)
  • salt
  • 2 msk smör, brynt
  • 2 msk gräslök
  • flingsalt
  • citron, saften
  • blandade örter (efter smak)

Sparrisvelouté

  • 100 g grön sparris, råsaftad
  • 100 g mjölk
  • 50 g babyspenat
  • 1 tsk färsk dragon, plockad
  • 50 g smör
  • salt (efter smak)
  • citronsaft (efter smak)

Gör så här

Stekt sparris

  1. Plocka bort ”fjällen” på sparrisen och bryt eller skär av roten på sparrisen. Spara till råsaften.
  2. Vänd sparrisen i olja och salt och bryn dem kraftigt i en het panna.
  3. Skär ned sparrisen i mindre bitar. Strö över gräslöken och krydda med flingsalt och citronsaft.

Sparrisvelouté

  1. Råsafta sparristjälkarna.
  2. Mixa alltsammans (utom smöret) i en kannmixer till en slät juice som du sedan silar.
  3. Koka upp blandningen precis innan servering och mixa ned smöret. Krydda med salt och citron.