Sotad hjortcarpaccio

Sotad hjortcarpaccio
Foto: Magnus Skoglöf
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Sotad hjortcarpaccio

14 ingredienser

Fräsch förrätt som alltid gör succé. Det sotade köttet ger extra mycket smak.

Ingredienser

portioner
  • 300 g hjortfilé
  • 1 granatäpple (kärnorna)
  • 10 körsbärstomater, delade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 12 physalis, halverade
  • 1 morot, tärnad
  • 1 jalapeño, tärnad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad och rostad
  • 100 g parmesanost, riven
  • 20 pistagenötter, hackade och rostade (valfritt)
  • 2 dl olivolja
  • 0,5 dl sherryvinäger (av bra kvalitet)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn hjortfilén hårt i en panna, gärna utan fett.
  2. Kyl ner köttet, rulla in det hårt i plastfolie och frys in.
  3. Tina köttet till hälften och skiva det tunt med skärmaskin. Strö över granatäppelkärnor, tomater, schalottenlök, physalis, morot, jalapeño och rostad vitlök. (Vitlöken rostar du genom att fräsa den i olja. Se dock till att den inte bränns, då kommer den att smaka bittert.)
  4. Strö även över riven parmesan och eventuellt pistagenötter. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra. Njut!