Bränn av tomaterna med en brännare så skalet blir kolsvart.
Blanda alla ingredienser i en matberedare och smaksätt med limesaft och eventuellt salt.
Sotad makrill
Dela makrillen i mitten så att du kan skära bort benen, separera bukdelen och ryggdelen.
Torrsalta fiskens köttsidor. Låt fisken stå i rumstemperatur några minuter så att saltet går in i fiskköttet så det rimmas lätt.
Lägg filéerna med köttsidan mot plåten och bränn av dem med en brännare så att skinnets bränns, bränn av det i 2 omgångar så att köttet blir tillagat ”rare”
Silverlök, stekt mangold, kokt potatis
Koka potatisen i saltat vatten.
Skala löken och koka den mjuk i vatten på låg värme.
Ta upp löken, låt den rinna av, dela den på mitten och lägg den någon minut på hushållspapper. Stek skärsidan i smör, salta och dela den i mindre bitar.
Dela mangoldstammen om den är tjock.
Värm upp en panna så den är stekhet. Ringla på matolja och stek mangolden snabbt så den blir mjuk.
Lägg i smöret och lite finhackad vitlök, vänd om några gånger. Avsluta med salt och limesaft.