Skär laxen i 2 cm breda längder, gnid in laxen med socker/saltblandningen. Lägg dill ovanpå och låt grava i rumstemperatur ca 1 timme.
Skölj hastigt av laxen från överflödigt socker och salt och torka väl på papper.
Gnid in laxen med fänkål och dill, sota i torr maximalt het panna runt om några sekunder på varje sida. Ta upp och låt kallna.
Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor.
Hovmästarsås
Vispa ihop senap och honung i en skål. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under vispning. Avsluta med dill och smaka av med salt.
Pressgurka
Koka upp ättika, socker och vatten, låt kallna. Salta gurkan och lägg i press i durkslag ca 30 minuter. Lägg den urpressade gurkan i skål och slå på den kalla lagen.
Isad silverlök
Skiva silverlöken fint, spola sedan i vatten med isbitar i ca 10 minuter.
Servering
Lägg ut skivor av lax på rågbrödet, toppa med hovmästarsås, pressgurka, isad silverlök, laxrom och dill.