Mustig och enkel rätt med glutenfria nudlar gjorda på sötpotatis i svampbuljong. Toppa med krispiga grönsaker, shiitake, ägg och tofu stekt i soja och sesam.
Koka upp svampbuljongen tillsammans med soja, vitlök, ingefära och lök samt gochugaru i 10 minuter. Ta sedan bort lök, vitlök och ingefära och ställ åt sidan.
Blanda 3 msk soja med 1 msk sesamolja, 2 tsk strösocker samt 2 rivna vitlöksklyftor.
Skär tofun i tärningar. Stek tofun i olja i en stekpanna så att den får färg. Häll på sojablandningen mot slutet och rör om. Ställ åt sidan.
Skär svampen grovt och stek den hårt i olja så att den får lite färg.
Koka sötpotatisnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skär pak choi i fyra delar på längden. Låt dem koka med nudlarna i 1 minut, plocka sedan upp innan vattnet hälls av från nudlarna.
Lägg nudlarna i botten på fyra portionsskålar. Häll på buljong och toppa med svamp, tofu, pak choi, böngroddar, salladslök, ägg och gochugaru. Njut genast!