Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris

POPULÄRT
koket.se
Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris

17 ingredienser

40 min

Ugnstillagade kycklingklubbor som penslas med en sötstark och smakrik glaze serverade med en limesyrlig variant på coleslaw. Perfekt vardagsrätt!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 3 msk soja
  • 3 msk honung
  • 3 msk chilisås
  • 50 g ingefära, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • salt
  • peppar

Vitkålsmajonnäs

  • 300 g vitkål
  • 2 dl majonnäs
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad eller riven
  • 50 g babyspenat
  • 1 kruka koriander, hackad (spara några hela blad till servering)

Sesamris

  • 300 g japanskt ris
  • 1 dl sesamfrön

Till servering

  • 1 limefrukt, klyftor

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser. Pensla kycklingen ordentligt.
  4. Rosta kycklingen i ugnen ca 30 minuter tills den är klar i mitten. Öppna och pensla med jämna mellanrum under tiden.

Sesamris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en het stekpanna tills de blir gyllenbruna. Strö över riset vid servering.

Vitkålsmajonnäs

  1. Strimla kålen tunt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera kycklingen med riset, vitkålssalladen och limeklyftor. Garnera med koriander.