Spaghetti alla puttanesca med sardeller

POPULÄRT
Zeta Spaghetti alla puttanesca med sardeller
Foto: Zeta

Spaghetti alla puttanesca med sardeller

9 ingredienser

30 min

En klassisk, lättlagad och riktigt god italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får extra fin sälta och umami av sardeller.

Zeta Sardeller
Zeta Sardeller produkt 2024

Zeta Sardeller

Prima mjuka och smakrika sardeller - utmärkt i sallad, på bruschetta och i pastasås.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 4 Zeta Sardeller (eller 2,5 tsk Zeta Sardellcréme)
  • 800 g konserverade körsbärstomater
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp Zeta Leccino-oliver
  • 2 msk Zeta kapris medelstora
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 200 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili fint, grovhacka sardellerna. Fräs vitlök, chili och sardeller i olivolja utan att de får färg.
  2. Tillsätt tomaterna, oliver och kapris. Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
  3. Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.
  4. Spara lite vatten innan du häller av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Späd med pastavattnet om du önskar mer vätska.
  5. Strö över persilja och servera.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer