Spaghetti alla puttanesca - Dante Zias recept

koket.se
Spaghetti alla puttanesca - Dante Zias recept
Foto: TV4

Spaghetti alla puttanesca - Dante Zias recept

13 ingredienser

En klassisk italiensk pastarätt med tomat, kapris, vitlök och olivolja. Dante toppar gärna sin med lite mozzarella, och vill du ha lite hetta i puttanescan så tipsar han om att lägga till lite piri piri.

logo

Se receptet

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk kapris
  • 3 sardellfiléer i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 0,5-1 tsk strösocker
  • 400 g spaghetti
  • 1 knippe färsk persilja
  • ca 0,5 dl oliver
  • parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp rejält saltat vatten i en stor kastrull till pastan.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna med höga kanter, gryta eller kastrull. En stor behövs då den ska rymma både sås och pasta.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i oljan med tillsammans med kaprisen och sardellerna i någon minut på medelhög värme. Vitlöken ska precis börja få färg.
  4. Höj värmen och tillsätt tomatpurén. Låt den fräsas på i någon minut under konstant omrörning så att den inte bränns.
  5. Häll på de passerade tomaterna och låt såsen sjuda i ungefär 10 minuter. Smaka av med strösocker, salt och svartpeppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  7. Finhacka persiljan.
  8. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med de hela oliverna och smaka av en sista gång. Servera med persilja och parmesan.