Tinas Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole

Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole

14 ingredienser

30 m

Klassikern Spaghetti vongole i Tina Nordströms one pot-version, alltså att du lagar allting i en och samma gryta. Det kan inte bli bättre än såhär! Pastan blir krämig och smakrik och diskberget blir mindre.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • 1 knippe färska örter, hackade
  • 1,5 dl vitt vin
  • ca 350 g spaghetti
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,25 l vatten
  • 500 g blandat vongolemusslor och blåmusslor
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin.
  2. Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull. Smaka upp med 2 tsk salt och färska örter.
  3. Slå över vin och låt det koka ner lite. Lägg ner rå pasta i kastrullen, häll på vattnet och koka upp.
  4. Koka alltsammans under omrörning och vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel.
  5. Tillsätt musslorna när ca 4 minuter koktiden återstår, koka tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat. Såsen som bildas ska vara simmig och krämig. Smaksätt salt och svartpeppar.
  6. Fördela i fyra djupa tallrikar och riv över parmesan.