Klassikern Spaghetti vongole i Tina Nordströms one pot-version, alltså att du lagar allting i en och samma gryta. Det kan inte bli bättre än såhär! Pastan blir krämig och smakrik och diskberget blir mindre.
Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin.
Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull. Smaka upp med 2 tsk salt och färska örter.
Slå över vin och låt det koka ner lite. Lägg ner rå pasta i kastrullen, häll på vattnet och koka upp.
Koka alltsammans under omrörning och vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel.
Tillsätt musslorna när ca 4 minuter koktiden återstår, koka tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat. Såsen som bildas ska vara simmig och krämig. Smaksätt salt och svartpeppar.
Fördela i fyra djupa tallrikar och riv över parmesan.