Havets godaste pasta med smak av vitlök, chili och musslor. Perfekt helgmiddag att bjuda på. Servera med bröd så ser du till att det inte blir några goda såsrester över!
Lägg vongolemusslorna i en bunke med vatten och tvätta dem ordentligt, kasta musslorna som är öppna.
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en stor kastrull och häll i musslorna, två vitlöksklyftor, persiljestjälkar och rör om.
Tillsätt vin och låt koka under lock tills alla musslor öppnat sig, rör om.
Lyft upp musslorna med en hålslev och sila buljongen från sand och snäckskal. Ställ åt sidan.
Plocka hälften av musslorna från skalen, lägg åt sidan.
Lägg i pastan i det kokande vattnet. Koka hälften av den anvisade tiden.
Hetta under tiden upp en kastrull med 0,5 dl olivolja och stek den skivade vitlöken tills den får en fin färg. Om du vill ha i tomater kan du hälla i dem nu och steka dem tills de är mjuka.
Tillsätt sedan musselbuljongen.
När pastan är klar lyfter du upp den ur vattnet och lägger den i buljongen. Låt koka och rör om konstant. Om det blir lite torrt och pastan fortfarande inte är klar så tillsätt lite pastavatten.
Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och olivolja.
Lägg i musslorna bland pastan och rör om. Toppa med musslorna med skal.