Sparris med misosmör och vitlökspanko

Sparris med misosmör och vitlökspanko
Foto: Matilda Lindeblad
Ylva Bergqvist
Ylva Bergqvist

Sparris med misosmör och vitlökspanko

Av: Ylva Bergqvist

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m

Den här enkla salladen gör sig riktigt bra när våren och sommaren är på intåg. Servera den som tillbehör eller njuta av den precis som den är!

Ingredienser

portioner
  • 500 g grön sparris
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 limefrukt, skalet
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Misosmör

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 tsk limesaft

Servering

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng den.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och panko i en stekpanna med lite olja tills pankon har fått fin färg. Låt svalna och blanda ner limeskalet.

Misosmör

  1. Blanda smör och miso.
  2. Smaksätt med limesaft samt salta och peppra.

Servering

  1. Stek eller grilla sparrisen al dente. Klicka över smöret.
  2. Strö över pankot och toppa med koriander.