Sparris med rostade hasselnötter och pecorino

koket.se
Sparris med rostade hasselnötter och pecorino
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Sparris med rostade hasselnötter och pecorino

7 ingredienser

15 m

Kokt grön sparris som toppas med rostade hasselnötter, riven pecoriono och citronzest.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 1-2 knippen grön sparris
  • hasselnötsolja (eller valnötsolja)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 citron, rivet skal från
  • ca 25 g pecorinoost

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de har fått lite färg och det börjar knäppa i dem. Hacka
  2. nötterna grovt.
  3. Bryt av de träiga ändarna på sparrisarna och koka sedan sparrisarna al dente i vatten med rikligt med salt och en nypa socker.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och ringla olja över. Krydda med flingsalt och peppar. Riv citronskal och
  5. hyvla pecorino ovanpå. Toppa med hasselnötterna och servera salladen varm direkt eller kall lite
  6. senare.