exotisk frukt (t ex fikon, carambola, kiwi, banan eller physalis)
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken ska gå att vända upp och ner.
Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar.
Blanda i maizena.
Häll marängsmeten i en sprits- eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Spritsa ytterligare ett eller två varv med högre kant runt bottnarna.
Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
Ta ut och känn på marängen – om den verkar krämig, grädda i 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.
Koka upp vatten i en stor kastrull till ett vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden.
Passera innanmätet från passionsfrukterna genom en sil (skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar).
Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.
Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och skär de exotiska frukterna i tjusiga bitar.
Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt. Servera genast.