Blanda crème fraiche, majonnäs, vitlök, sriracha, sweet chili och limesaft.
Skölj sillen i kallt vatten och lägg i en sil. Tryck till lätt för att bli av med överflödig vätska.
Torka av sillen med hushållspapper och skär i munsstora bitar.
Lägg sill, salladslök och koriander i den krämiga heta såsen. Smaka av med salt och ev mer lime. Sillen är klar att ätas men bli ännu godare av att stå i kylen i några timmar, gärna något dygn. Håller 5-7 dagar i kylen.
Varm potatissallad med brynt soja-och citronsmör
Skala och koka potatis i saltat vatten.
Bryn smör till gyllene och det doftar kola, när det är brynt och börjar skumma lägg i hackad mandel.
Dra av från värmen och. Häll i soja samt pressad citron, rör om. Låt stå.
Skiva potatis i ca 1 cm skivor. Lägg på ett fat och klicka på crème fraiche. Ringla över det brynta smöret och lägg på mandeln som nu är rostad.
Strö på finhackad rödlök och dill. Dra några tag över med pepparkvarnen. Servera!
Djävulsägg
Skala äggen, dela på mitten och ta ur gulorna.
Mosa äggulorna fint med en gaffel. Tillsätt majonnäs, dijonsenap och sriracha. Rör om ordentligt så det blir en krämig röra. Lägg i spritspåse och spritsa ut i de tomma äggvitehalvorna. Strö på den hackade gräslöken, paprikapulver och svart sesam. Klart att servera!