En macho rätt med klass! Gillis steak Diane serveras med pommes, en mustig sås på rödvin, champinjoner och senap samt ugnsbakade cocktailtomater och parmesanbroccoli som tillbehör.
Skala och skär potatisen till pommes frites i storlek efter smak. Hetta upp oljan till ca 150-160 grader. Lägg i potatisen, låt fritera i ca 2-4 minuter. Tag upp och lägg på hushållspapper eller liknade och låt torka. Fritera sedan ytterligare en gång ca 3-4 minuter eller tills dom fått en gyllene brun färg. Detta skall göras precis innan servering. Salta efter smak.
Köttet
Salta och peppra entrecoten på båda sidor, stek på hög värme ca 2 minuter per sida, ställ köttet till sidan och låt vila till servering.
Såsen
Sänk värmen i pannan och lägg i de fint skivade champinjonerna tillsammans med senapen och rör tills allt blandats väl. Tillsätt en skvätt konjak och tänd på (flytta pannan från fläkten när du flamberar) se till att all konjak brinner ut. Tillsätt vin låt reducera ca 2-3 minuter. Häll i grädde och kalvfond samt sojan låt koka ihop 2-3 minuter.
Servering
Skär ner broccolin i mindre buketter och blanchera i saltat vatten tills de mjuknar men fortfarande har lite motstånd kvar. Riv på rikligt med parmesan till servering.
Skär ner färsk timjan fint, dela på cocktailtomaterna och ha på timjan. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 180 grader i ca 20-30 minuter.