Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Vänd runt med vitvinsvinäger och socker och låt stå fram till servering.
Tryffelmajo
Blanda majonnäs och tryffelolja och smaka upp med salt och peppar.
Svamp
Stek svampen i smör tillsammans lite timjan tills den har fått en fin yta. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
Ryggbiff
Torka av köttet med hushållspapper och salta skivorna ordentligt.
Stek köttet tillsammans med smör, en krossad vitlök och timjan. Stek tills köttet fått en fin yta, ca 2-3 min på varje sida eller till en innertemp på ca 56-60 grader. Ös gärna med smör under stekningen. Ta upp och låt vila några minuter innan du skivar upp köttet.
Servering
Stek bröden i smör (eller rosta i brödrost) så att de får fin yta.
Bred ut ett lager tryffelmajonnäs på bröden, fördela köttet, strö över löken, svampen och rucolan. Toppa med rostad lök och generöst med riven gruyère. Lägg på resterande brödskivor som lock.