Stefans bästa klyftpotatis

koket.se
Stefans bästa klyftpotatis
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stefans bästa klyftpotatis

9 ingredienser

30 min

Ugnsrostad potatis som vänds runt i en örtdressing blir helgens bästa potatistillbehör oavsett vad du serverar till.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner

Klyftpotatis

  • 800 g mandelpotatis (eller annan mjölig potatis)
  • olivolja
  • salt

Dressing

  • 2 bananschalottenlökar, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 citron, rivet skal (ekologisk)
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 msk färsk rosmarin (torkad går också bra)
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skrubba potatisen och skär i klyftor.
  3. Vänd runt potatisklyftorna på en plåt med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd runt ett par gånger under tiden.
  4. Blanda lök, vitlök, citronskal, chili, örter och olivolja.
  5. När potatisen kommer ut ur ugnen vänder du runt den i dressingen och serverar direkt på ett fat.

Här hittar du Stefan Ekengrens recept på hasselbackspotatis med löjrom och smetana som han lagar i samma avsnitt