Stekt abborre med gräddig spetskål

koket.se
Stekt abborre med smörslungad spetskål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Stekt abborre med gräddig spetskål

14 ingredienser

25 m

Abborre, stekt i oförskämt mycket smör, serveras med gräddig spetskål och dekoreras med citron och krasse. Enkel sommarmat när den är som allra godast!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

färskpotatis

  • 600 g potatis, skrubbad

Spetskål

  • 600 g spetskål
  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe dill
  • 1 dl grädde
  • olivolja
  • salt

Abborre

  • 600 g abborrfilé
  • mycket smör
  • salt
  • peppar

garnityr

  • blomsterkrasse
  • krasse
  • citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan. Mosa gärna potatisen direkt på tallriken innan servering.
  2. Koka kålen snabbt i saltat vatten. Kyl ner direkt och krama ur all vätska. Värm kålen i olivolja försiktigt. Tillsätt grädde, spenat och dill vid servering. Smaka av med salt.
  3. Byxa fisken ordentligt. Salta och peppra. Stek i för mycket smör någon minut på varje sida.
  4. Garnera med blomsterkrasse, smörgåskrasse och rivet citronskal.