Stekt halloumi med svartkål och svamp

Zeta Stekt halloumi med svårtkål och svamp
Foto: Zeta

Stekt halloumi med svartkål och svamp

10 ingredienser

30 min

En enkel och snabb vegetarisk rätt med halloumi, svartkål och svamp. Ge den gärna extra sting med romanescosås.

Zeta halloumi
zeta_halloumi

Zeta halloumi

Ost av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Smaken är fyllig och rund med tydlig sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Zeta Halloumi (2 förp)
  • 150 g ostronskivling
  • 150 g skogschampinjoner
  • 400 g svartkål
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • peppar
  • 2 msk Zeta Rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skiva svampen eller skär den i bitar.
  2. Repa svartkålen och ta bort den grova mittnerven.
  3. Stek svamp och kål tillsammans med lök och vitlök i olivoljan, lägg i svampen först så den får färg, därefter övriga ingredienser, salta och peppra, stänk på lite rödvinsvinäger.
  4. Dela halloumin i vecket och pensla med lite olivolja.
  5. Grilla halloumin försiktigt 3-4 minuter på varje sida. Se till att den inte bränns men får fin färg och att den blir varm och mjuk rakt igenom.
  6. Servera med kål och svamp och gärna lite romanescosås till.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer