Stekt majs med brynt smör, tryffelmajonnäs och koriander

Stekt majs med brynt smör, tryffelmajonäs och koriander
Foto: Tv4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Stekt majs med brynt smör, tryffelmajonnäs och koriander

8 ingredienser

15 m

Den här rätten är både snabb att laga och snabb att älska! Smörstekta majskolvar med tryllelmajonnäs och parmesanost slår det mesta till förrätt eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 3 majskolvar (färdigkokta eller färska)
  • 75 g smör
  • salt
  • peppar
  • 2 droppar tryffelolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl parmesanost
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Dela majskolvarna i mindre bitar.
  2. Lägg smöret i pannan och låt det ligga tills det blir gyllene. Då lägger du ner majsen och steker i cirka 5 minuter och vänder runt ordentligt. Salta och peppra.
  3. Droppa tryffeloljan i majonnäsen och ringla den sedan över majsen. Toppa med riven parmesan och koriander.