Oststekta snittar med rom, rödlök och smetana

Pågen Oststekta snittar med rom, rödlök och smetana
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Oststekta snittar med rom, rödlök och smetana

8 ingredienser

20 min

Snittar med rom, rödlök och smetana är en smakkombo som alltid gör succé! Här serveras smakerna tillsammans på ett riktigt frasigt bröd stekt i grana padano.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor formfranska
  • 4 msk smör
  • 50 g grana padanoost
  • 2 dl smetana
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 rödlök
  • 75 g stenbitsrom (eller löjrom)
  • färsk dill

Gör så här

  1. Bre ett tunt lager smör på bröden. Vänd sedan bröden i riven ost och stek i stekpanna till en fin och krispig yta.
  2. Finhacka löken.
  3. Vispa smetanan fast och fluffig. Smaksätt med ca 0,5 tsk citronzest och några droppar citronsaft.
  4. Skär brödet i stavar och klicka ut smetana och rom. Toppa med lite rödlök och dill.