Stekt torsk med potatis och mosade ärtor

Stekt torsk med potatis och mosade ärtor
Foto: Petter Bäcklund
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Stekt torsk med potatis och mosade ärtor

9 ingredienser

20 m

"Torsk med potatis och gröna ärtor är vardagsklassikern som aldrig blir omodern! Ös på rikligt med skirat smör och toppa med färska örter." /Niklas Ekstedt

Ingredienser

portioner
  • 8-12 potatisar
  • 4 bitar torsk (á cirka 150 gram)
  • 2-3 msk smör
  • 1 msk matolja
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe mynta
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Salta torsken och stek gyllenbrun i 1 msk smör och 1 msk matolja i 2–3 minuter på båda sidor.
  3. Koka upp de gröna ärtorna i lite lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa ihop ärtorna med 1 msk smör, citronsaft och en nypa salt.
  4. Servera torsken och ärtorna med lite skirat smör, färskplockad dill och mynta.