Stekta gröna tomater med couscous och örtyoghurt

koket.se
Stekta gröna tomater med couscous och örtyoghurt
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Stekta gröna tomater med couscous och örtyoghurt

20 ingredienser

30 min

Stekta tomater panerade i det frasiga ströbrödet panko serverade med couscous och en örtig yoghurtsås passar fint att servera som lättare middag. 

Tips! Välj gärna fasta eller gröna omogna tomater.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 8 tomater, fasta
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk smör

Sås

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten grön chilifrukt
  • 0,5 citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt

Till servering

  • 3 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • pumpakärnor, rostade
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Börja med såsen, hacka persilja, koriander, vitlök, chili och lök grovt och mixa sedan slätt med citron och olja. Ställ åt sidan.
  2. Lägg couscousen i en skål, pressa i citron, häll på olja och smaka av med salt.
  3. Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock eller täck med plastfolie och låt stå.
  4. Skär tomaterna i tjocka skivor.
  5. Lägg upp mjöl på en tallrik, vispa upp äggen på en annan och lägg panko i en tredje.
  6. Vänd tomaterna först i mjöl, därefter ägg och sedan panko. Stek dem gyllene på bägge sidor i olja och smör. Salta.
  7. Vänd ned den gröna såsen i yoghurten och gör en virvel så blir det extra snyggt.
  8. Servera tomaterna med sås, couscous, pumpakärnor och rucola.