Stekta pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

Stekta pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm
Foto: Tv4

Stekta pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm

Av: Sebastian - Arboga

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 m

Ljuvlig förrätt med stekta pilgrimsmusslor, jordärtskockskräm, gurksallad och knaprigt bacon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Knaprigt bacon

  • 140 g bacon

Jordärtskockskräm

  • 250 g jordärtskocka
  • 1,5 msk crème fraîche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gurksallad

  • 0,5-1 gurka
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • 0,5 citron, citronzest
  • 1 msk citronsaft
  • rapsolja
  • 1 krm salt

Pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor
  • smör (till stekning)

Servering

  • 4 tsk rom (valfri sort, jag använder tångrom)
  • krasse
  • dill

Gör så här

Knaprigt bacon

  1. Skär bacon i små strimlor. Stek strimlorna på medelvärme tills de får fin färg och blir knapriga.

Jordärtskockskräm

  1. Skala jordärtskockorna och skär ner dem i mindre bitar.
  2. Lägg ner bitarna i kokande vatten och koka tills de blir mjuka, ca. 8 minuter.
  3. Blanda sedan jordärtskockorna med crème fraiche och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Gurksallad

  1. Skär gurkan i små tärningar, undvik gärna gurkans mitt som är lite vattnigare.
  2. Hacka dill och gräslök.
  3. Blanda gurka, dill och gräslök med citronzest, citronsaft och olja. Smaka av med salt.

Pilgrimsmusslor

  1. Tina musslorna.
  2. Stek musslorna på hög värme i ca. 0,5-1 minut på varje sida med smör för att få en fin yta.

Servering

  1. Lägg ut en bädd av jordärtskockskrämen.
  2. Placera två pilgrimsmusslor i mitten och lägg ut tillhörande gurksalladen runtomkring.
  3. Strö på lite baconbitar och garnera med rom, krasse och dill.