Strimla sellerin. Finhacka morot, lök, vitlök och chili. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt selleri och morot och fortsätt att fräsa en kort stund. Rör ner krossade tomater samt honung och koka upp. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter, rör om då och då under tiden. Krydda med salt och peppar.
Hacka löken till köttbullarna och fräs den mjuk i lite olja. Låt löken svalna lite och blanda sedan samman med färs och kryddor till en slät smet i en bunke.
Forma smeten till lite större köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och se till så att de täcks av såsen. Låt koka under lock på medelvärme i cirka 10 minuter eller tills köttbullarna är helt genomkokta. Lägg ner bönorna i grytan och låt dem koka med de sista 3-4 minuterna.
Vänd ner strimlad basilika och smaka av med parmesan, salt och peppar. Toppa med ytterligare parmesan och servera tillsammans med bröd.