Stroganoff med stekost

koket.se
Stroganoff med stekost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Stroganoff med stekost

18 ingredienser

30 min

En vegovariant på den populära middagsklassikern där korv byts mot stekost. Snabb och god middagsmat för hela familjen!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g stekost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond (alt grönsaksbuljongtärning)
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • 4 port ris
  • färsk persilja, hackad

Kålsallad

  • 1 spetskål
  • olivolja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär stekosten i mindre, ganska små bitar. Fräs stekosten i olja i en het stekpanna så att den får fin färg runtom. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i stekpannan, salta.
  4. Tillsätt chilisås och fräs ytterligare någon minut.
  5. Häll på fond, vatten, soja och vinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och slå på grädden och dijonsenap. Sjud i ca 5 minuter tills såsen kokat ihop. Jag gillar en tunn sås med mycket smak.
  6. Strimla spetskålen tunt. Lägg i en skål och massera med lite olivolja och färskpressad citronsaft samt salt.
  7. Rör ner den stekta halloumin i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och hackad persilja.