Strozzapreti med zucchini- och fetaostsås

Strozzapreti med zucchini- och fetaostsås
Foto: Miriam Preis
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Strozzapreti med zucchini- och fetaostsås

11 ingredienser

20 m

”Om det finns en rätt som kan omvända vilken inbiten köttätare som helst så är det denna pastarätt. Den går otroligt snabbt att laga, blir till och med godare dagen efter och jag har hitintills inte träffat en enda person som inte fullkomligt älskar den. Perfekt både som bjudmat och snabbmat en sen måndagskväll.” /Julia Tuvesson

Ingredienser

portioner
  • 4 port strozzapreti (eller valfri pastasort)
  • 2 dl parmesanost, finriven (eller valfri lagrad ost)

Zucchini- och fetaostsås

  • 1 zucchini, i grova bitar (medelstor)
  • 250 g champinjoner, rensade och delade i grova bitar
  • olja (till stekning)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g fetaost, smulad
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Stek zucchini och svamp i olja i en kastrull på medelvärme tills svampen börjat släppa vätska.
  3. Smula i buljongtärningen och låt steka ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt crème fraiche och fetaost. Låt osten smälta och flytta sedan kastrullen från plattan och vänd ner spenaten.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera genast med kokt pasta och ett berg av god, finriven ost.