Den här krämig röran med aubergine och jordnötssmör kan serveras tillsammans med tunnbröd som förrätt eller bufférätt. Den funkar till och med som en lättare middag.
0,5 tsk sju kryddor (kryddblandning från Mellanöstern)
0,5 tsk rökt paprikapulver
1,5-2 dl jordnötssmör
0,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Skär auberginen i skivor, strö över salt och låt stå i 20 minuter.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper eller en ren kökshandduk.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek aubergineskivorna, några i taget, så att de får färg på båda sidor. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka tomaten.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter.
Tillsätt tomatpuré och fortsätt att fräsa en stund. Rör ner gurkmeja, sju kryddor och paprikapulver. Häll i de hackade tomaterna och fräs allt under omrörning.
Lägg i jordnötssmör och fortsätt att röra. Häll i vattnet, smula ner buljongtärningen och låt allt puttra under lock i 20 minuter.
Hacka aubergineskivorna grovt och rör ner i kastrullen. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pitabröd eller chapati.