Smöra formarna eller en större form med det mjuka smöret. Strö socker inuti formarna, häll ut överflödigt socker.
Sätt ugnen på 190-200 grader och ställ in en bakplåt så att den blir varm.
Fräs smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och låt det fräsa lite utan att ta färg.
Tillsätt mjölken och vaniljstången. Koka upp. Ta upp vaniljstången och vispa till en slät smet. Koka upp och rosta massan lite (som till petit chou-deg).
Ta kastrullen av spisen och låt stå 1 minut. Vispa ner äggulorna en och en till en slät smet. Tillsätt likören.
Vispa äggvitorna med citronsaft och socker till skum i en absolut ren kopparbunke eller annan metallbunke. Vispa med en tät äggvitevisp eller med elvispt.
Vänd ner en fjärdedel av marängskummet i den varma massan och rör om till en slät kräm. Ta undan 0,5 dl sufflésmet till Grand Marnier-grädden.
Vänd ner resterande marängskum med en slickepott.
Fyll smeten i plastspritspåse och klipp ett hål nedtill i spetsen. Fyll formarna/formen med massan. Stryk dem släta med en palett och för en liten kniv inuti formen för att lossa smeten från kanten. Sätt formarna/formen på den förvärmda plåten med bra mellanrum. Baka 10-15 minuter till gyllenbrun färg.
Grand Marniersås
Vispa grädden fluffig ihop med sufflésmeten och Grand Marnier.
Servering
Ta ut sufflén, pudra med florsocker och bjud genast med apelsinfiléer och Grand Marnier-sås.