Superenkel pasta bolognese

Elon pasta bolognese
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Superenkel pasta bolognese

Av: Köket.se

Från: Köket

16 ingredienser

30 min

En klassisk och fantastisk god bolognese med morötter och rotselleri som ger en mustig och smakrik sås! Låt en matbereda sköta hackandet av råvaror så blir jobbet ännu enklare! Servera gärna med glutenfri pasta så har du en glutenfri favorit i samlingen!

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g rotselleri
  • 3 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater (två burkar)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2-3 dl vatten
  • smör (att steka i)
  • torkad oregano (eller timjan)
  • salt
  • svartpeppar
  • Till servering
  • parmesanost, riven
  • färsk basilika
  • pasta (glutenfri)

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök, morötter och rotselleri i en matberedare och fräs mjukt i en klick smör i en stor kastrull. Ställ åt sidan. (Har du inte matberedare går det bra att finhacka eller riva grovt på ett rivjärn).
  2. Stek köttfärsen i omgångar i en stekpanna och för över till den stora kastrullen.
  3. Tillsätt tomatpurén, krossade tomater, kryddorna och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 15 minuter och späd sedan med vatten. Smaka av och krydda mer vid behov.
  4. Tips! Bolognesen blir extra god dagen efter när alla kryddor har fått dra över natten.