Vegetarisk sushi med quinoa istället för ris, krispiga grönsaker och srirachamajonnäs. Att rulla egen sushi är inte så svårt som det ser ut och blir dessutom väldigt gott!
Koka quinoan 1-2 minuter längre än det står på förpackningen och öka även på vatten- mängden något. Då kommer quinoan att hålla ihop bättre. Låt quinoan svalna och blanda med mirin, risvinäger och salt.
Skala morötterna. Skär morot, avokado, gurka, salladslök och rödkål i tunna stavar.
Blanda majonnäs med sriracha och ställ åt sidan fram till servering.
Lägg ut en bambumatta på ett bord och placera ett sjögräsark ovanpå med den glatta sidan ned (det går göra utan bambumatta om du inte har någon). Tryck ut ett jämnt lager med quinoa över arket, men lämna en bit i kanten för att kunna fästa rullen. Lägg på en hög med grönsaker och strö över lite sesamfrön.
Ta bambumattan och rulla den över grönsakerna. Rulla ihop rullen hårt.
Skär rullarna i bitar med en vass och blöt kniv. Servera sushin med srirachamajonnäs, soja, ingefära och wasabi. Överblivna grönsaker kan du doppa i sojan och äta som de är.