En smakrik, mättande och god vegoburgare på svamp, ris och gul lök. Toppa med picklade vinbär och getostkräm och vips har du en ny favorit på middagsbordet!
Börja med att pickla vinbären. Blanda ihop lagen tills sockret löst sig. Lägg ner bären och låt stå i minst 30 minuter, men gärna över natten.
Hacka upp svampen och stek i en panna tills den vattnats ur. Lägg ner en klick smör och fortsätt stek tills svampen fått fin färg.
Häll över svampen i en bunke och mixa tillsammans med 1 dl kokt ris, riven lök, vitlök rostade solrosfrön och hamburgerkryddor. Mixa till en slät massa, tillsätt ströbröd och ägg, blanda om noga och låt svälla 5 minuter. Tillsätt mer ströbröd om massan blir för lös.
Rör samman getost och crème fraiche.
Forma 4 burgare av massan och stek med smör eller olja tills de fått en krispig yta.
Servera burgarna med bröd, getostkrämen, picklade vinbär, sallad och rödlök.