Svampburgare med picklade vinbär & getostkräm

Svampburgare med picklade vinbär & getostkräm
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampburgare med picklade vinbär & getostkräm

Av: Köket.se

Från: Köket

17 ingredienser

40 m

En smakrik, mättande och god vegoburgare på svamp, ris och gul lök. Toppa med picklade vinbär och getostkräm och vips har du en ny favorit på middagsbordet!

Ingredienser

portioner

Picklade vinbär

  • 2 dl vinbär
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Svampburgare

  • 250 g blandad svamp
  • smör, till stekning
  • 1 dl ris, kokt
  • 1 gul lök, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,75 dl solroskärnor, rostade
  • 2 ägg
  • 1-2 dl ströbröd

Getostkräm

  • 100 g getost
  • 1 dl crème fraîche

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 0,5 rödlök, skivad

Gör så här

  1. Börja med att pickla vinbären. Blanda ihop lagen tills sockret löst sig. Lägg ner bären och låt stå i minst 30 minuter, men gärna över natten.
  2. Hacka upp svampen och stek i en panna tills den vattnats ur. Lägg ner en klick smör och fortsätt stek tills svampen fått fin färg.
  3. Häll över svampen i en bunke och mixa tillsammans med 1 dl kokt ris, riven lök, vitlök rostade solrosfrön och hamburgerkryddor. Mixa till en slät massa, tillsätt ströbröd och ägg, blanda om noga och låt svälla 5 minuter. Tillsätt mer ströbröd om massan blir för lös.
  4. Rör samman getost och crème fraiche.
  5. Forma 4 burgare av massan och stek med smör eller olja tills de fått en krispig yta.
  6. Servera burgarna med bröd, getostkrämen, picklade vinbär, sallad och rödlök.