Svampfylld cannelloni

Svampfylld cannelloni
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Svampfylld cannelloni

14 ingredienser

30 m

Vegetariska cannelloni fyllda med champinjoner och getost. Enkel och god rätt som är lika god i matlådan dagen efter.

Ingredienser

portioner
  • 250 g färska lasagneplattor [6 st]
  • 4 dl färdig tomatsås
  • 1,5 dl ost, riven (ca 60 g)

Fyllning

  • 300 g champinjoner
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g chèvreost

Till servering

  • sallad
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek svamp, lök och rosmarin i smör under omrörning utan att de tar färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Salta och peppra.
  3. Blanda svampen med crème fraiche och chèvre.
  4. Fördela blandningen på pastaplattorna, rulla ihop och lägg i en smord, ugnssäker form med skarven nedåt.
  5. Häll på tomatsås och strö över ost. Gratinera
  6. högt upp i ugnen ca 20 min.
  7. Servera med en grönsallad och nymalen svartpeppar från kvarn.