Svamppaj

Svamppaj
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Svamppaj

13 ingredienser

1 h

Jonas Lagerström gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en festlig paj med taggsvamp och trumpetsvamp.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 citron

Fyllning

  • 150 g smör
  • 250 g svart trumpetsvamp
  • 250 g taggsvamp (blek)
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 80 g Västerbottensost (eller havgus)
  • salt

Servering

  • dill
  • Västerbottensost

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förbaka i 10 minuter på 200 grader.

Fyllning

  1. Skär svamp i mindre bitar.
  2. Bryn smöret och låt sedan svampen puttra i smöret.
  3. Blanda ägg, grädde och salt.
  4. Lägg svampen i formen, toppa med äggstanning och ost.
  5. Baka pajen på 200 grader i 20-25 minuter.
  6. Låt pajen svalna och sätta sig.

Servering

  1. Toppa pajen med dill och lite ost.