Vispa upp 2 dl grädde och ställ i kyl. Koka sedan 1 dl grädde och häll det över chokladen, blanda tills du får en len och fin tryffel.
Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i.
Koka upp sockerlagen och häll över äggulan under tiden du vispar med handvisp, vispa tills du får ett härligt skum.
Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet, blanda väl och sedan sist i med grädden. Blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut. Fyll valfria glas och stoppa i kylen.
Mandelflarn
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka sötmandeln antingen för hand eller i en mixer.
Blanda mandel, socker, honung och smör i en kastrull.
Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda 1-2 minuter.
Klicka ut smeten ungefär lika stora som teskedar på plåt med bakplåtspapper. Det är viktigt att de inte ligger för tätt eftersom de flyter ut mycket under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg. Vill du ha dem böjda lägger du över dem på en kavel eller en flaska och låter dem kallna så. Flarnen håller sig spröda i tättslutande burk med lock.
Halloncoulis
Koka upp de frysta hallonen och florsockret och låt sjuda i cirka 3-5 min. Sila av i en finmaskig sil och låt svalna.