Markiz pumpasoppa med blåmusslor och scampi

Pumpasoppa
Foto: tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Markiz pumpasoppa med blåmusslor och scampi

19 ingredienser

Soppa gjord på rostad pumpa, tomat och fänkål. Blåmusslor och scampi toppar.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 300 g blåmusslor
  • 100 g jätteräka
  • 8 morötter
  • 4 tomater
  • 2 fänkål
  • 1 gul lök
  • 300 g pumpa
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl vin
  • 1 l vatten
  • fiskbuljong (eller fiskfond)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Skölj, skala och skär alla grönsaker i stora bitar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen på 200° ca 15-20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja, lägg i grönsakerna, ha på vinet och fiskfond, låt koka upp. Tillsätt vatten så att de täcker grönsakerna och låt koka 20-30 minuter på hög värme.
  3. Mixa slätt i en matberedare eller med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt skaldjuren och låt koka 10 minuter.