Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter

Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter

16 ingredienser

40 min

Hemgjorda rödbetschips toppade med smakrik getostkräm, knaprigt bacon och rostade hasselnötter.

Ingredienser

portioner

Rödbetschips

  • 2 rödbetor
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl solrosolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 0,5 dl majsstärkelse

Getostkräm

  • 100 g getost (t ex chèvre)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grädde
  • salt (efter smak)

Topping

  • 50 g bacon
  • 0,5 dl hasselnötter, skalade
  • 1 ask krasse
  • 0,5 kruka gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Blanda 1 del rapsolja och 2 delar solrosolja i fritös eller kastrull och värm oljan till 160 grader.
  2. Skala rödbetorna och hyvla tunt på mandolin.
  3. Torka betorna torra på hushållspapper eller handduk.
  4. Vänd betorna i maizena och skaka av överflödet innan du doppar i fritösen.
  5. Låt fritera i ca 5 minuter eller tills de är helt krispiga.
  6. Mixa salt, persilja, timjan och svartpeppar i en kryddmixer eller blender.
  7. När chipsen är klara, lyft och lägg på nytt papper, strö över örtsaltet.

Getostkräm

  1. Mixa getost, grädde och crème fraiche till en slät kräm i blender, smaka av med salt.
  2. Lägg krämen i spritspåse och förvara i kyl.
  3. Topping
  4. Stek baconet krispigt i stekpanna och tillsätt hasselnötterna.
  5. Lägg ut chipsen på stora fat.
  6. Spritsa lite kräm på varje chips och lägg på bacon och hasselnötter.
  7. Toppa med smörgåskrasse och gräslök.