Toast med gravad Linderödsgris

Toast med gravad Linderödsgris
Foto: TV4

Toast med gravad Linderödsgris

Av: Köttbodens gård

Från: Sveriges skönaste gårdar

17 ingredienser

30 min

Toast med gravad Linderödsgris, stuvade jordärtskockor, färskostcrème och sallad.

Ingredienser

portioner

Stuvade jordärtskockor

  • 300 g små jordärtskockor
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Frästa kantareller

  • 3 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 200 g kantareller, rensade
  • En kruka dill
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 200 g gravad Linderödsgris, och skivad

Färskostcrème

  • 200 g färskost
  • 3 msk sky, från rökt späck eller bacon

sallad

  • 1 kruka romansallad
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 gurka

Gör så här

Stuvade jordärtskockor

  1. Skölj jordärtskockorna noga. Låt dem koka i saltat vatten i cirka 15 minuter, tills det blivit mjuka.
  2. Koka grädden i en annan kastrull tills hälften återstår.
  3. Häll av vattnet från jordärtskockorna och lägg över dem i grädden.
  4. Salta och peppra efter smak.

Frästa kantareller

  1. Smält smör i en stor stekpanna.
  2. Fräs schalottenlök med kantareller och dill i cirka 3 minuter. Salta och peppra efter smak.
  3. Lägg surdegsbrödsskivorna i pannan och låt dem fräsa tills de fått lite färg.

Färskostcrème

  1. Blanda färskost och skyn till en jämn smet.

Sallad

  1. Skölj salladsbladen.
  2. Skiva gurka och tomater.
  3. Blanda allt i en stor skål.

Montera toasten med brödskivan i botten, de stuvade jordärtskockorna, de frästa kantarellerna och de gravade Linderödsgrisskivorna med salladen bredvid.