Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Tiramisu, recept från Sveriges mästerkock
Foto: TV4
Tiramisu, recept från Sveriges mästerkock
56
Spara
Från:
Sveriges mästerkock
8
ingredienser
En klassisk efterrätt från Italien.
Buffémat
Fest
Italiensk mat
Ingredienser
3 dl kaffe, starkt
2 ägg
2 msk strösocker
250 g mascarpone
1 citron, skalet
2 msk brandy (eller konjak eller Amaretto)
8 savoiardikex
kakao
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Brygg starkt kaffe, gärna espresso.
Separera äggvita och äggula i varsin bunke.
Vispa vitan hårt.
Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig ljusgul smet.
Rör ned mascarpone i äggulesmeten, lite i taget för att få smeten slät.
Riv ned citronskal och rör om.
Vänd försiktigt ned äggvitan och blanda.
När kaffet svalnat, häll över det i en skål och tillsätt brandyn.
Doppa fingerkexen i kaffeblandningen så att de drar åt sig vätskan.
Lägg kex i botten av formen och varva med mascarponekrämen i 2–3 lager.
Vid servering
Pudra med kakao.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut