Macarons, grundrecept

Macarons, grundrecept

Macarons, grundrecept

10 ingredienser

ca 1 h

Grundrecept på macarons. De små mandelmarängkakorna fylls med en smörkräm och läggs ihop två och två.

Ingredienser

portioner stycken

Mandelkakor

  • 300 g sötmandel, skållad och malen
  • 8 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 8 dl florsocker

Smörkräm

  • 200 g smör, mjukt
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • smaksättning (valfri till exempel kakao, lime, hallon, citron)
  • droppe hushållsfärg

Gör så här

Mandelkakor

  1. Mal mandlarna till mandelmjöl.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
  4. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
  5. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
  6. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
  9. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Vispa ner äggulan.
  3. Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime.
  4. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
  5. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.