Tvätta och borsta potatisarna, klyv de sedan på längden.
Lägg de i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Stänk över olja, salt och peppar.
Ugnsbaka potatisen i ca 25 minuter tills de är mjuka. Salta och servera.
Coq au vin
Förbered och skär tuppen i portionsbitar (8 bitar/fågel). Blanda mjöl, salt, peppar och vänd sedan tuppbitarna i blandningen.#
Värm upp en stekpanna med matfett och bryn fågelbitarna i omgångar. Sänk värmen något.
Lägg sedan över bitarna i grytan. Häll på vinet och tillsätt fond, kryddor, chili (hackad) och pressad vitlök. Lägg lock på och låt sjuda i 40-60 minuter.
Putsa svampen och skär i halvor eller kvartar. Ansa och skala löken. Bryn lök, svamp och tärnat bacon/sidfläsk var för sig i en stekpanna.
Lägg över dem vartefter. Låt koka i ca 10 minuter eller till köttet är färdigt.
Red av såsen mot slutet med arrowrot utskakat i lite kallt vatten om du känner att såsen är för tunn.
Servera med den ugnsbakade potatisen och toppa med persilja.