Chokladpaj med mandelmassa och mörk chokladtryffel med hallon. Ett tips för snygga kanter: låt den fyllda formen stå i frysen i 30 minuter innan du gräddar kakan.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke. Nyp först ihop till en smulig blandning med fingertopparna och arbeta sedan raskt ihop till en jämn deg med händerna. Eller använd matberedare.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rektangel och fodra en smord, avlång sockerkaksform med den. Fodra ända upp till kanten, men skär sedan bort 1/4 av degen.
Fyllning
Riv mandelmassan och blanda den med smöret till en slät massa. Rör ner ägg och äggula lite i taget och blanda väl.
Tillsätt slutligen kakaon och rör om ordentligt. Fördela fyllningen jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
Hallontryffel
Mixa hallonen till puré med en stavmixer och passera sedan genom en sil.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp hallonpuré, grädde och socker och häll det över chokladen.
Tillsätt smöret och blanda med en slickepott ihop till en slät tryffel.
Vänd försiktigt ut pajen ur formen. Häll tryffeln över fyllningen, och låt stå i kylen tills tryffeln har stelnat, cirka 30 minuter.