Låt den oöppnade burken sjuda under lock i en kastrull med vatten i cirka 3 timmar. Burken måste hela tiden vara täckt med vatten (fyll eventuellt på med vatten). Låt burken svalna innan den öppnas.
Chokladmousse
Vispa 200 gram grädde löst och ställ in i kylen.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 100 gram grädde, häll den över chokladen och låt chokladen smälta. Blanda med stavmixer eller slickepott ihop till en tryffel.
Lägg äggulorna i en bunke.
Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har lösts upp.
Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken med äggulor och vispa samtidigt med elvisp på högsta hastighet. Vispa tills det blir ett skum.
Vänd med en slickepott ner chokladtryffeln i skummet och blanda väl. Vänd ner grädden, blanda noga och fördela moussen i glas. Låt stå i kylen i 2 timmar.
Brownie
Sätt ugnen på 190 grader.
Rör ihop smör och socker i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner hälften i bunken.
Tillsätt kesellan och ägget och blanda väl. Rör ner resten av de torra ingredienserna till en jämn smet.
Smörj en avlång sockerkaksform på 1,5 liter med smör och täck botten med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna.
Skär kakan i små tärningar och lägg ovanpå moussen. Ringla över kolasåsen och garnera med cashewnötter.