Szechuan pork tenderloin salad

Szechuan pork tenderloin salad
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Szechuan pork tenderloin salad

18 ingredienser

En härlig asiatisk sallad med kallmarinerad fläskfilé och nudlar!

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé, av högsta kvalitet
  • fisksås
  • sichuanpeppar
  • olivolja
  • 4 port glasnudlar
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 tomater
  • 2 rödlökar
  • minimajs
  • sesamfrön
  • honung, flytande
  • färsk koriander

marinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk fisksås
  • 3 cm ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 citrongräs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Strö över szechuanpeppar och bryn sedan filén runt om i en stekpanna med lite olja.
  3. Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. Låt stå tills innertemperaturen uppnår 65 grader.
  4. Vispa under tiden ihop ½ dl vatten med ½ dl japansk soja, 2 msk risvinäger och 2 tsk fisksås med fint riven ingefära, riven vitlök och två sönderbankade citrongräs.
  5. När köttet väl är klart, vilket tar sin tid, lägg det direkt i dubbla plastpåsar och häll över hela marinaden. Låt svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåp över natten.
  6. Vid servering, koka glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt dem sedan svalna helt. Kärna ur och skiva chilifrukterna fint. Kärna ur och skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skiva rödlökarna.
  7. Vänd nudlarna i lite av köttmarinaden och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med rödlök, tomat och minimajs.
  8. Lyft ur köttet och skär det i tunna, tunna skivor. Lägg dem ovanpå glasnudlarna. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet. Ringla över lite honung och toppa med chili och färsk koriander.