Tacopiroger

POPULÄRT
koket.se
Tacopiroger
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tacopiroger

18 ingredienser

Matiga piroger smidigt gjorda på färdig smördeg fyllda med tacokryddad vegofärs och grönsaker. Perfekta som snabbt och matigt mellis på språng eller som enkel middag med krispig kålsallad och en klick crème fraiche till.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 600 g vegofärs, formbar
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 morötter
  • 1 zucchini (liten)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 1 tsk japansk soja

Deg

  • 3 förp smördeg (kyld på rulle)
  • rapsolja
  • 200 g riven ost
  • 1 ägg
  • salt

Till servering

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 spetskål
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna. Riv morot och zucchini.
  3. Stek vegofärsen gyllene i rapsolja, lägg åt sidan.
  4. Stek lök och vitlök, tillsätt morot och zucchini och salta lätt. Stek i 5 minuter och tillsätt sedan vegofärsen igen.
  5. Häll på tacokrydda och stek den i 1 minut, tillsätt ca 1 dl vatten och soja och låt allt koka ihop till en fast röra, låt svalna.
  6. Skär varje smördegsark i fyra delar. Lägg på fyllning, ca 2-3 msk på varje del, strö på lite riven ost och förslut dem som en halvmåne. Upprepa tills fyllningen och osten är slut. Vik in kanterna.
  7. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  8. Vispa upp ägget med lite vatten och pensla alla pirogerna, toppa med lite ost.
  9. Baka i ca 15 minuter tills de är gyllene.
  10. Strimla spetskålen och hacka koriandern. Blanda kålen med olivolja, salt och vinäger. Vänd ned koriandern.
  11. Servera pirogerna med sallad och crème fraiche.