Få ut mjölet i hög på till exempel en träbänk. Gör ett hål i mjölhögen så den blir vilkanformad. Knäck i äggen i hålet.
Börja med att vispa med en gaffel, när det börjar likna en blöt deg i mitten kan du börja knåda med händerna. Ju längre du knådar desto mer gluten kommer att slås ut i degen. Ge knådandet minst 10 minuter. Låt degen vila i kylen i ca 2 timmar.
Få ut degen på en bänk och kavla ut den en bit innan den går igenom pastamaskinen. På så sätt undviker du att pastan går sönder i maskinen. Veva pastan till ca 2 mm på maskinen för tagliatelle.
Skär pastan på kortsidan i ca 2 cm breda pastabitar, dra över med lite extra mjöl så att de inte klibbar ihop sig.
Pastasås
Smält smöret och sautera den hackade löken i smöret. Plocka salviabladen och addera i pannan. Tillsätt en hackad klyfta vitlök.
Dela tomaterna i fyra och lägg i pannan. Låt koka tills de släpper vätska och blir en tydlig sås. Addera lite vatten om det ser torrt ut. Smaka av med vinäger och salta efter eget behov.
Stek svampen i mycket smör. Den ska bli knaperstekt. Salta. Hacka ner det salta mandlarna och blanda med svampen.
Koka upp pastavatten - glöm inte att salta! Koka pastan i ca 3 minuter.
Häll av pastan och blanda ihop med tomatsåsen.
Toppa pastan med svampen, mandlarna och riv på rikligt med ost.