Tagliatelle med brysselkål, grönkål och sidfläsk

koket.se
Tagliatelle med brysselkål, grönkål och sidfläsk
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Tagliatelle med brysselkål, grönkål och sidfläsk

10 ingredienser

30 m

En riktigt god vinterpasta med brysselkål, grönkål, vitlök, knaprigt sidfläsk och en rå äggula på toppen!

Tips! Se & gör griljerad julskinka med Jennie!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 200 g brysselkål
  • 200 g grönkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 500 g tagliatelle
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • rejält med riven parmesan
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Strimla brysselkål och repa grönkål som sen skärs i munsstora bitar. Finhacka vitlök. Skär sidfläsk i strimlor.
  2. Koka pastan i generöst saltat vatten 1 minut kortare än anvisning. Häll av vatten, men spara några matskedar av kokvattnet.
  3. Stek brysselkål och sidfläsk i lite olivolja tills brynt. Tillsätt resterande olivolja samt grönkål och vitlök och låt steka med tills mjukt. Salta och peppra.
  4. Häll i den nykokta, avrunna pastan i stekpannan tillsammans med 1-2 msk av kokvattnet. Blanda väl med brysselkål, sidfläsk och grönkål.
  5. Servera genast i djupa pastaskålar generöst toppat med riven parmesan och en äggula överst.