Busenkel middag med få ingredienser som blir en kanongod pastarätt att laga när tiden är knapp. Ricotta och parmesan ihop bidrar med såväl smak som en härlig krämighet.
Skala och skiva vitlöken. Stek den i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och stek snabbt. Ta pannan från värmen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavattnet. Häll av pastan i ett durkslag.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt ricottan i kastrullen tillsammans med ärtor och vitlök. Riv över citronskal (spara lite citronskal till serveringen) och tillsätt pressad citronsaft. Salta och peppra. Tillsätt lite pastavatten och rör om till en krämig konsistens. Tillsätt en skvätt olivolja och rör ner nästan all finriven parmesan, spara lite till servering. Smaka av.
Lägg upp på tallrik och toppa med färsk mynta och ytterligare lite finrivet citronskal samt parmesan.